Skip to content

En gonggong för tjänstepensionen

12 oktober, 2012

Vad gjorde du den 27 september? Du missade väl inte att Tjänstepensionens dag inföll då – för andra gången i världshistorien.

Vi på Collectum uppmärksammade dagen på flera sätt. Inför dagen lyfte vi i media vilken viktig roll arbetsgivarna spelar för att de anställda ska få information om tjänstepensionen. På vår hemsida fanns informationsmaterial till arbetsgivarna att ladda ner. Dessutom pratade vi pension med våra egna kollegor över en gemensam frukost.

Och vi var i gott sällskap! Andra som lät tjänstepensionen ta lite extra plats denna dag var AMF, Bliwa, Fora, Handelsbanken, Jusek, Konsumenternas försäkringsbyrå, Ledarna, Min Pension, Pensionsmyndigheten, PTK, PRI Pensionsgaranti, Skandikon, SPP och Swedbank. Bland annat arrangerades aktiviteter och möten i flera av Stockholms gallerior.

Många tycker att arbetsgivaren informerar för lite om tjänstepensionen. En undersökning som Collectum har beställt visar att mer än varannan tjänsteman tycker att informationen inte är tillräcklig. Det kan hänga ihop med att många arbetsgivare sällan eller aldrig tar upp tjänstepensionen när de pratar med personalen om lön och förmåner, något som vi tidigare bloggat om.

Samtidigt blir tjänstepensionen allt viktigare för den framtida pensionen. De arbetsgivare som pratar tjänstepension med sina medarbetare är smarta – de anställda får mer kunskaper samtidigt som arbetsgivaren blir mer attraktiv.

En bättre dag än Tjänstepensionens dag att råda bot på informationsgapet finns inte. Nästa år är vi ännu fler som firar!

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: