Visst har du Sveriges mest värdefulla anställningsförmån?

 In Röda kuvertet

Under februari fick vi i Sverige veta hur mycket vi kan förvänta oss i allmän pension den dagen det är dags att sluta arbeta. För visst har du väl öppnat och läst ditt orange kuvert från Pensionsmyndigheten?

Men allmän pension är ju inte allt. Förhoppningsvis är du en av dem som har en värdefull anställningsförmån i form av tjänstepension. Den kommer att vara en viktig del av din framtida pension.

Nu i veckan började vi på Collectum skicka ut 1,8 miljoner röda kuvert till de privatanställda tjänstemännen. Får du ett rött kuvert i brevlådan under mars ska du vara glad, för det betyder att du har tjänstepensionen ITP. Glöm inte att öppna det och läsa ditt årsbesked!

Den genomsnittliga tjänstemannen med ITP 2 får enligt prognosen 6 200 kronor per månad i tjänstepension att lägga till den allmänna pensionen. Det gör stor skillnad i plånboken när du blir pensionär.

Jag får ibland hör att pension är så krångligt, och att man inte kan påverka den. Jag vill säga som jag sagt förr. Pensioner är enklare än du tror.

Börja med att skaffa den dig en översikt hur det ser ut för just dig. Det gör du bäst genom ge dig själv lite egen tid och öppna både det orange och det röda kuvertet.  När du gått igenom och läst, ta fram din dator, mobil eller platta och logga in på Minpension.se. Där finns alla delar av pensionen samlade och du får en bra bild av hur din framtid pension blir. Det tar inte lång stund.

Passa också på att se vår film om röda kuvertet. Här på pratapension.se kommer vi under året att ge fler tips om ITP och de val du kan göra.

För nog är det väl värt att investera lite tid i dig själv och din framtida lön?