Så mycket bättre…

 In Okategoriserat

I lördags började en av de stora succéerna på TV sin tionde säsong. Jag pratar så klart om ”Så mycket bättre”. Där olika artister tolkar varandras låtar.  ”Så mycket bättre” kan man också säga om de som har tjänstepension utöver den allmänna pensionen.

Varje år betalar svenska arbetsgivare in enorma 220 miljarder kronor till de anställdas tjänstepensioner.  Det gör bland annat att de som har ITP får två tredjedelar av sin tidigare inkomst i pension med att den som inte har tjänstepension får klara sig på mindre än hälften av sin tidigare lön.

Det som har hänt under de tio år sen ”Så mycket bättre” böjande sändas fram till idag är bland annat att allt fler har blivit intresserade av pensioner. Det är så klart roligt för mig som arbetar med att sprida budskapet om hur viktig tjänstepensionen är.

För tio år sen så skrev kvällstidningarna i stort inget om personer, idag så kan det finns artiklar om pensioner och om hur man ska ta reda på sin totala pension flera gånger i månaden, vilket jag tycker är fantastiskt kul och dessutom viktigt.

Många är idag medvetna om att tjänstepensionen är en viktig del av den framtida pensionen och för många kommer den att vara helt avgörande för att få en acceptabel levnadsstandard som pensionär.

Och att få sin pension gör ju att man kanske även efter att man slutat arbeta kan vara ”kung för en dag ” som en av årets fasta deltagare i Så mycket bättre, Magnus Uggla, skrivit och som Petter, även han, en av de fasta deltagarna, gjorde sin tolkning av i första programmet.

Sen kan jag undra om det ändå var såsom AMF påstår att Magnus Ugglas första tanke var att ”Kung för en dag” faktiskt skulle handlat om tjänstepension, tänk det vore väl något.

Det jag vet är i alla fall att Sannex faktisk har gjort en riktigt bra dansbandslåt om tjänstepension, ”Du är allt som jag önskat” som släpptes nu i år, självklart på tjänstepensionens dag. Klart ni ska lyssna på den, den finns här. Medan ni gör det passa på att gå in på Minpension.se och få ännu lite mer känsla för vilken pension du kommer att få när det är dags att gå i pension.