OS och ITP-upphandling – spänning på hög nivå

 In Okategoriserat

OS 2018 har börjat bra för Sverige. I den första tävlingen under OS såg Charlotte Kalla till att bärga guld. Och idag torsdag kom ett riktigt skrällguld, då 22-åriga skidskytten Hanna Öberg var bäst av alla i skidskyttespåren.

Att Charlotte Kalla skulle kunna ta OS-guld var det nog många som visste och hoppades på. Att Hanna Öberg skulle slå till med ett guld var det ingen, kanske inte ens hon själv, som kunde förutse.

Så här i OS-tider håller vi på Collectum som bäst på att sammanställa resultatet av en annan ”tävling”, nämligen den om vilka försäkringsbolag som ska vinna möjligheten att få erbjuda sina tjänstepensionsprodukter till alla dem som tjänar in premiebestämd ITP.

Ännu är det öppet vilka bolag som kommer att stå som ”vinnare” bland de sju försäkringsbolag som lämnat offert inom traditionell försäkring och de tio försäkringsbolag som lämnat offert inom fondförsäkring.  Man kan säga att bolagen tävlar i ett slags tiokamp, där olika försäkringsbolag kan vinna olika delgrenar som sedan kommer att läggas ihop för att få fram totalvinnarna.

Det kommer att vara tre till fem försäkringsbolag inom traditionell försäkring och fem fondförsäkringsbolag som slutligen kommer att vara möjliga för ITP-spararna att välja från den 1 oktober.

Under mars månad kommer ITP-parterna att ta beslut om vilka försäkringsbolag som är utvalda. Återstår att se om den tävlingen bjuder på några skrällar, och om det kommer att dyka upp något ”Hannabolag” bland de utvalda.

OS pågår till den 25 februari. Då har vi facit på hur det gått för Sverige när det gäller medaljer. Förhoppningsvis blir det fler medaljer, och gärna några guld till. Ett par veckor senare är det dags att meddela vinnarna i ITP-upphandlingen. Jag älskar OS, men skulle nästan kunna hävda att ITP-tävlingen är snudd på lika spännande!