Onödigt höga avgifter äter upp din pension

 In Avgifter, Flytta pensionskapital, ITP, Tjänstepension

När vi på Collectum upphandlat tjänstepensionsförvaltare har vi fått ner avgifterna rejält – i genomsnitt med 0,55 procentenheter. Det låter kanske inte så mycket, men för en pensionssparare som i dag är 25 år kan det innebära drygt 250 000 kronor mer i pensionskapital när det är dags att gå i pension. Pressade avgifter gör att tjänstemännen får mer över till själva pensionen, och det är just det som är Collectums uppdrag.

Om du har intjänade pensionspengar i gamla pensionslösningar kan du flytta dem till något av de bolag som Collectum har upphandlat – men det kräver en aktiv handling.

Alldeles för få tar i dag chansen att flytta sitt kapital. Därför äts massor med pensionspengar upp av onödiga avgifter. Vi håller just nu på och räknar på hur mycket. Resultatet presenterar Collectum snart i en ny rapport.

Därför kör vi en favorit i repris och tipsar om hur du gör för att flytta pensionspengarna:

  1. Genomför flytten genom att logga in med e-legitimation på Collectum.se. Eller skriv ut en blankett som du fyller i och postar till oss.
  2. Inom några dagar får du uppgifter om värdet på det kapital du kan flytta.
  3. Klart! Du får ta del av de nya, lägre avgifterna på hela ditt pensionskapital. Om du skulle ångra dig har du tio dagar på dig att avbryta flytten.

Är du osäker på om du har pengar att flytta? Kolla in vår Flyttkompass. På 30 sekunder får du veta om flytt är något för dig.