Jul, jul, strålande jul…

 In Framtida pension, ITP, Pension, Tjänstepension

Julen står för dörren och julmusiken hörs vart man går. Några radiokanaler började redan i slutet av november att spela enbart julmusik, till mångas, bland annat min, glädje. Jag tycker julmusiken ger en extra dimension och stämning till julen.

Kring julen finns ofta många känslor och funderingar. Man ska hinna med så mycket. Jag tycker att julen är ett bra tillfälle att ta ett djupt andetag och komma ner i varv, och kanske tänka på sig själv och dem man har nära i första hand.

Så lägg undan alla måsten, ja till och med funderingar på hur din pension kan komma att bli när den dagen kommer. Den kan du ta tag i i början på det nya året. Och du som har en kollektivavtalad tjänstepension kan vara lugn. Du har redan låga avgifter, och ett bra förvalsalternativ om du inte vill sätta dig in i alla detaljer.

Mitt råd blir därför att ta vara på julen, njuta och göra det som du tycker är kul. Och självklart att lyssna på riktigt mycket musik. Kanske några av mina julfavoriter, som de klassiska ”O helga natt” och ”Jul, jul strålande jul”, eller Evert Taubes ”Kalle knalls jul”. Eller varför inte lite modernare sånger som Adolfsson och Falks ”Mer jul” och Pogues ”Fairytale of New York”. En av årets nykomlingar är den lätt komiska ”Nu lagar vi julen” med Edward Blom, värd att lyssna på tycker jag!

God jul!

snogubbe-vinter