Jag hade fel – ingen är gladare än jag!

 In ITP, Pension, Tjänstepension

Mitt inlägg om att ordet ”pension” inte ingår i samma mening som ordet ”nyårslöfte” verkar vara fel. I alla fall om man frågar kundservice på Collectum. Där ringer det ungefär dubbelt så mycket som det brukar. Jag tolkar det som att många har lovat sig själva bättre koll på pensionen i år.

De vanligaste frågorna är: Vad ska jag tänka på när jag ska gå i pension? Vilka är mina förmånstagare och hur kan jag påverka det? Vad har jag för möjligheter när jag ska göra mitt pensionsval? Ett sånt engagemang är ljuv musik i en pensionsexperts öron!

Till min stora glädje är det också många som undrar när de får sitt årsbesked från Collectum. Då kan jag meddela att det kommer i ett rött kuvert från mitten av mars. För att få koll på din framtida pension lägger du ihop uppgifterna i det röda kuvertet med uppgifterna om den allmänna pensionen i det orange kuvertet. Kanske har du även privat pensionssparande. 

Så håll utkik efter årsbeskeden som kommer under våren.