ITP – en förmån värd att berätta om

 In ITP, Tjänstepension

I den här veckans blogg tänkte jag spinna vidare på förra veckans tema om lönesamtal – och vårblommor!

Nu när våren står i startgroparna är det nämligen lönerevisionstider i många företag. Och vad vårblommorna anbelangar så har körsbärsträden i Kungsträdgården här i Stockholm slagit ut, och hela ”Kungsan” färgas nu rosa! En härlig tid på många sätt, och dessutom en tid att prata tjänstepension på arbetsplatserna.

Korsbarsblom

 

 

 

 

Min förra blogg avslutade jag med att påminna om att ”varje lönesamtal är ett utmärkt tillfälle för dig som arbetsgivare att lyfta fram och informera om de viktiga förmånen tjänstepension”.

Att det är viktigt visar undersökningar vi gjort. En undersökning som vi presenterade i september förra året visade att knappt varannan anställd, 47 procent, hade fått information om tjänstepensionen från sin arbetsgivare under det senaste året. Du kan läsa mer om undersökningen här.

Jag tycker att just lönesamtal och utvecklingssamtal är lysande tillfällen för alla arbetsgivare att prata om en av de mest uppskattade och viktiga förmånerna, nämligen tjänstepensionen.

I tjänstepensionen ITP finns det dessutom många olika försäkringsskydd:
• om du blir långvarigt sjuk finns det en sjukpension
• om du skulle avlida finns möjlighet till efterlevandeskydd till din familj
• när du blir pensionär har du ekonomisk trygghet.

Och pensionärer kommer de flesta av oss att vara länge. Den som blir pensionär idag beräknas leva i ytterligare minst 22 år. Det är värt att komma ihåg. Och då är tjänstepensionen viktig.

Så alla ni där ute som planerar lönesamtal eller utvecklingssamtal, planera in en stund där ni också pratar tjänstepension. Ni betalar för en viktig förmån, och det är värt att berätta.