Du har ju hela sommaren på dig…

 In Okategoriserat

Vandrare_färgI veckan har Collectum skickat ett brev till 160 000 pensionssparare med information om val av ny tjänstepensionsförvaltare. Det är du som tidigare har valt Nordea, Länsförsäkringar eller Handelsbanken som förvaltare av din tjänstepension som behöver välja en ny förvaltare. Anledningen är att dessa bolag inte blev utvalda i Collectums senaste tjänstepensionsupphandling.

Efter den nya upphandlingen kan du välja bland fyra försäkringsbolag inom traditionell försäkring och fem fondförsäkringsbolag. Men det går också att fortsätta sparandet hos det tidigare valda bolaget om du skulle vilja det.

Om du inte gör ett omval eller bekräftar att du vill behålla ditt tidigare val, kommer du att få dina nya pensionsinbetalningar placerade i icke-valsalternativet som är en traditionell försäkring i Alecta.

Den nya upphandlingen, som vi skrivit om tidigare här och här, innebär lägre avgifter för pensionsspararna, utan att göra avkall på avkastningskrav.

Om du har fått ett brev från oss i brevlådan är min uppmaning till dig att ta del av informationen, fundera och agera. Det handlar om möjligheten att själv påverka storleken på din framtida pension.

Men lugn, du har hela sommaren på dig. Senast den 30 september behöver du ha gjort ditt val.

Om du sedan tidigare valt Alecta, AMF, Danica, SEB eller Skandia får du automatiskt deras nya upphandlade produkter med förbättrade villkor och lägre avgifter 

Jag önskar er alla en skön ”pensionssommar”!