Du behöver inte vara börsanalytiker för att påverka din pension

 In Pension, Tjänstepension

Jag heter Dan Wallberg och i mer än 25 år har jag jobbat med pensioner. De flesta av de åren har jag arbetat med tjänstepension, men jag har även jobbat med individuella pensionsförsäkringar. Jag anlitas ofta som föreläsare och ansvarar för några försäkringskurser inom IFU, som är en del av Handelshögskolan.

Jag är född optimist och min grundinställning är att pensioner faktiskt inte är så krångligt. Kommen så här långt i din läsning kanske du protesterar. Men att du och många med dig tycker att pensioner är krångligt, tror jag beror på att vi i pensionsbranschen misslyckats med att prata om pensioner på ett vettigt sätt. Det är enkelt att själv påverka sin pension. Och man behöver inte vara börsanalytiker för att lyckas.

Jag hoppas att jag kan ge dig tips om hur lätt du själv kan påverka din pension. Så att allt det där goda som de flesta av oss drömmer om att göra när vi blir pensionärer; resa, spendera tid med barnbarnen kan bli verklighet. Har du tid så är det trevligt om du hör av dig med kommentarer på mina blogginlägg eller med tips på sådant du vill att jag ska ta upp min blogg. Trevlig läsning!