Dags att fira!

 In Arbetsgivare, Framtida pension, ITP, Okategoriserat, Pension, Pensionsvärlden, Sjukpension, Tjänstepension, Tjänstepensionens dag

Så är det åter dags. Dagen alla väntat på – Tjänstepensionen dag!

Fast riktigt så låter det kanske inte, ännu, även om vi kommer allt längre när det gäller att väcka intresset för tjänstepensionen, din framtida lön.

Företag som erbjuder tjänstepension sätter varje månad av pengar till sina anställda. Det betyder helt enkelt att du som anställd kommer att få mer pengar att röra dig med som pensionär.

Är du arbetsgivare tycker jag att du ska passa på att använda Tjänstepensionens dag till att lyfta fram tjänstepensionen på arbetsplatsen. Det är en värdefull förmån som förtjänar att uppmärksammas. Allt fler blir faktiskt också medvetna om att tjänstepensionen är den viktigaste förmån en arbetsgivare kan erbjuda, utöver lönen då. För oss som arbetar med tjänstepension är det kul att se att allt fler yngre börjar inse det. Totalt tycker nära sex av tio svenskar att tjänstepensionen är den viktigaste förmånen, visar en undersökning som aktörerna bakom Tjänstepensionens dag nyligen låtit göra.

I en undersökning vi gjorde förra året frågade vi om tjänstepensionen var något som togs upp i den senaste anställningsintervjun man varit på. Bara 17 procent uppgav att den de talat med på sin senaste anställningsintervju tog upp tjänstepension. Konstigt, med tanke på att tjänstepensionen blir allt viktigare för den framtida pensionen och att den när man slutar arbeta kan stå för nära hälften av den totala pensionen!

Här är sju tips du som arbetsgivare kan ge dina anställda på Tjänstepensionens dag:

  1. Logga in på minPension.se för att få helhetskoll på din pension.
  2. Anpassa din tjänstepension efter din livssituation hos din valcentral. Har du tjänstepensionen ITP loggar du in på Mina sidor på collectum.se.
  3. Genom att exempelvis välja till eller välja bort efterlevandeskydd kan du optimera din tjänstepension.
  4. Kollektivavtalad tjänstepension ger dig också ersättning om du skulle bli långvarigt sjuk.
  5. Tack vare att vi har tecknat kollektivavtal kan du som anställd vara trygg med att du får en bra tjänstepension med mycket låga avgifter.
  6. Du som har tjänstepension kan känna din trygg inför din framtida pension.
  7. Kolla in när komikern Messiah Hallberg tar reda på vad han får i pension!

Fler tips hittar du på tjanstepensionensdag.se

Har du ännu inte planerat något till den 27 september är det dags att göra det! Tjänstepensionsfika med tårta och pensionstips är aldrig fel.