Collectum presenterar stolt: Mer pension till tjänstemännen

 In Återbetalningsskydd, Avgifter, Familjeskydd, Framtida pension, ITP, Okategoriserat, Pension, Pensionsvärlden, Tjänstepension, Upphandling

Den 1 oktober blev tjänstepensionen ITP ännu lite bättre. Tack vare upphandlingarna som ITP-parterna och vi på Collectum gör får tjänstemännen med ITP lägre avgifter och bättre villkor. Från den 1 oktober är det möjligt för alla att välja försäkringsbolag och fonder från det nya upphandlade utbudet.

En av förbättringarna vi vill lyfta fram är att den genomsnittliga avgiften för bolagens valbara fonder nu är så låg som 0,30 procent. Avgifterna för exakt samma fonder på den öppna marknaden är i genomsnitt 0,95 procent, alltså mer än tre gånger så höga.

För en genomsnittlig tjänsteman med ITP hela arbetslivet betyder upphandlingarna inom ITP hundratusentals kronor mer i pension. Klart vi är stolta över att ha åstadkommit det!

Är det då så att alla som har ITP måste välja om nu? Nej, för de allra flesta gäller det val av försäkringsbolag du hade före den 1 oktober även fortsättningsvis, men med de nya, lägre avgifterna.* En uppdaterad och bättre produkt utan att du behöver göra något nytt val, alltså!

Vad behöver du göra då? Mitt råd är att inte krångla till det för mycket. Om du håller dig till de här enkla tumreglerna kommer du att kunna känna dig både nöjd och trygg:

  1. Jobba på en arbetsplats med tjänstepension.
  2. Logga in på  Mina sidor på collectum.se och välj skydd för din familj om du behöver och vill.
  3. Skaffa dig en samlad bild över din pension på minpension.se.

För dig som funderar på att göra ett nytt val av placering, men inte vet hur du ska tänka, ta hjälp av vår guide! Att bestämma hur engagerad du vill vara och hur mycket risk du vill ta kommer du långt på.

Vill du ha mer detaljerad rådgivning kan vi rekommendera PTK:s rådgivningstjänst.

Mitt sista tips är att anmäla dig till vårt nya nyhetsbrev där vi ett par gånger om året informerar om vad som är bra att tänka på när det gäller din pension. Anmäl dig här!


* De som behövde göra ett nytt val fick ett brev från oss redan i somras.